OM

OM OSS

 

Med naturen som inspiration skapar vi unika ting i framförallt trä och ull. Bra material, och lång hållbarhet är viktigt för oss.

 

 

Claus Becker skapar skulpturer i trä. Med många års erfarenhet av avverkning, torkning, träbearbetning och snideri, skapar Claus fantastiska konstverk med inspiration från filosofi, religion, natur och sina sinnen. Ådringen i träet låter ofta inspirera formgivningen.

 

Större figurer är gjorda av hel stock som först grovutformas, sedan delas på mitten, urholkas innan torkning som tar ca ett år, vartefter delarna monteras samman. Därefter sker slutbearbetning, detaljer och finish. Delningen görs för att undvika att träet slår sig i efterhand.

 

 

 

Gunhild Becker skapar helt unika bilder i tovad ull. Hon lägger stor vikt vid att få sina skapelser att framstå som ”levande” och använder sig ofta av olika material och tekniker i samma kreation.

 

En annan gren på Gunhilds repertoar är att hon nålfiltar ickeföreställande motiv på hattar och mössor, vilka hon handstickat i ullgarn och därefter filtat.

 

Håll utkik efter markeringen EKO i TEXTIL galleriet, det betyder att föremålet är skapat av ekologiskt garn.

 

 

 

Favoritmaterial:

Lövträd

 

 

 

 

 

 

 

 

Favoritmaterial:

Ull

 

 

BECKERS GRUVA

Copyright © All Rights Reserved